Met wie doet u zaken?  
terug

Met iemand die goed werk levert.
Via deze site hebt u toegang tot het tekstarchief van Daphne Scheiberlich. Zo maakt u kennis met haar manier van schrijven.

Daarnaast laten we hier een paar mensen aan het woord die haar goed kennen en/of zaken met haar deden.

Cisca Dresselhuys - Hoofdredacteur van het maandblad Opzij
Als interviewer is Daphne een stalen hand in een fluwelen handschoen. Ze vraagt door tot ze weet wat niet alleen zij wilde weten maar u eigenlijk ook.

Annet Habets - Voormalig directeur Faculteit Algemene Wetenschappen, Universiteit Maastricht
Ze is perfectionistisch en kent een zekere mate van kritisch ongeduld. Met haar talent en gedrevenheid kan ze het haar zakenpartners wel eens moeilijk maken. Gewoon omdat ze niet rust voor het werk in orde is. Maar uiteindelijk is het juist daardoor geweldig om met haar te werken.

Teus Koppen
- Directeur Stichting Inzet
Haar stijl sprak me aan: kort, direct en origineel. Dus huurden we haar in, want we hadden dringend nieuwe klanten nodig. Voortvarend, maar wel in overleg bedacht ze een communicatiestrategie voor ons. En die voerde ze ook uit. Stichting Inzet heeft nu een nieuwe huisstijl en een corporate brochure. Ze schreef advertentieteksten en ontwierp briefmodellen voor nieuwe en bestaande klanten. Ze gaf advies hoe we ons het best konden presenteren bij personeelsadviseurs en schreef alle teksten voor onze website. Gelukkig zijn we inmiddels weer verzekerd van opdrachten.
Het prettige van haar manier van werken? Ze denkt met je mee, lost problemen op en werkt volop mee tot het eindproduct er ligt.

Frénk van der Linden
- Schrijver en journalist. Bekend van onder andere NPS radio & tv, NRC en Nieuwe Revu. Winnaar van het Gouden Pennetje en de Prijs voor de Dagbladjournalistiek.
Even integer als getalenteerd verricht Daphne Scheiberlich haar publicitaire werkzaamheden. Ze verstaat de kunst mensen en de situaties waarin zij verkeren recht te doen. Daarbij springt vooral haar vermogen zich in anderen te verplaatsen in het oog. Maar ook haar consciëntieuze werkwijze en haar interesse in een groot scala aan onderwerpen.

Ruud Schets - Secretaris Sociale Zaken van het Nederlands Uitgevers Verbond, voorheen personeelschef van De Volkskrant
Daphne staat voor wat ze zegt (en schrijft). Voortdurend daagt ze uit tot een debat en daardoor reikt ze originele en onorthodoxe ideeën aan. Door haar grote interesse in anderen is het niet alleen prettig om met haar te werken, maar ook om een biertje met haar te drinken op een zonnig terras.

Marjolijn Daverveld - Eigenaar Reëlle Communicatie

"Ik was direct van haar onder de indruk. Een opvallende verschijning. Rood! Zelfverzekerd én professioneel. Een voorbeeld voor ondernemers! Daar staat iemand (van wie ik wat zou willen leren).
Tijdens de coachingsgesprekken heeft ze me direct door. Ze voelt mijn stemming aan en weet te doorgronden wat er speelt. En dan gaat het om kwesties die ik niet voorbereid heb om te bespreken. Sluimerende dingen?
De dingen die ik met haar bespreek zijn mijn grootste struikelblokken tot nu toe. In de kern dan. Zaken waar ik nooit echt grip op gekregen heb. Wel veel goedbedoelde adviezen van anderen.
Tijdens de gesprekken voel ik me ontzettend op mijn gemak. Ik heb geen enkele moeite mezelf te zijn en eerlijk te blijven over de situatie. Haar reacties zijn niet kwetsend, al zijn ze confronterend. Een goede vriendin zou ze wellicht aardig inpakken om je zoiets te brengen en ze kwetst je dan toch een beetje. Bij haar kan ik er eerder om lachen.
Er is weinig afstand. Ze levert niet een veelbelovende oplossing van een alleswetende tante. Ze weet de dingen raak te formuleren, waarna ik alleen maar kan zeggen dat ze helemaal gelijk heeft. Het maakt me duidelijk hoe je het zou kunnen bezien en ze biedt me aanknopingspunten om actie te ondernemen.
Met de oplossingen wil ik direct aan de slag. En dat doe ik ook. Echt dingen die je daarna onbewust bezighouden. En dingen die ook echt werken. Ik krijg er energie van!"

Wanneer doet u zaken?
Als het klikt.
En dat weet een mens al bij de eerste handdruk, de eerste zin en de eerste blik. Vraag dus een kennismakingsgesprek aan, dan weet u genoeg.

Scheiberlich Communicatie deed onder andere zaken met:
• het Astmafonds
• Dagblad Trouw
• Grouwels en Daelmans, projectontwikkelaars
• HP de Tijd
• Hogeschool Zuyd
• Levy Consult, bureau voor coaching en begeleiding
• Opzij
• Psychologiemagazine
• Quantum Leap, bureau voor coaching en reïntegratie
• Stichting Inzet, bureau voor loopbaanbegeleiding
• Stienstra BV, vastgoedbeheerder en projectontwikkelaar
• Universiteit Maastricht